خیاط ورشکسته ای که تولیدکننده نمونه شد
به گزارش وبلاگ گوچی، روح الله گشول با پشتکار و کار تیمی توانسته عنوان کارگاه نمونه فراوری پوشاک را کسب کند. آقا روح الله همراه همسرش برای 50 زن سرپرست خانوار اشتغال زایی نموده اند.

به گزارش گروه رسانه های وبلاگ گوچی، بعضی افراد لازمه پیروزیت در فعالیت مالی را تنها داشتن سرمایه ای هنگفت و پشتوانه ای قوی می دانند. اما آقا روح الله همراه همسرش بدون هیچ کدام از این ها و با تجربه شکست های متوالی کارگاهی راه اندازی نموده و در آن برای 50 زن سرپرست خانوار اشتغال زایی نموده اند. روح الله گشول خیاط 41 ساله که با پشتکار و کار تیمی توانسته عنوان کارگاه نمونه فراوری پوشاک را کسب کند. برای این کارآفرین، پشتکار و نظم حرف اول را در کار می زند و معتقد است چیزی فراتر از سرمایه برای توسعه و پیشرفت در کار ضروری است که با اراده و عزمی استوار تحقق پیدا می نماید. آقا روح الله استفاده از تجربه های به دست آمده از شکست ها را عامل مؤثری در کسب پیروزیت ها می داند و می گوید: پشت هر شکست یک پیروزیت نهفته است. زمانی که در کار از اوج به نقطه زیر صفر رسیدم تنها با تکیه به تجربه هایم و از همه مهم تر با کار خانوادگی و گروهی دوباره به پیروزیت رسیدم .
باید بهترین کار را ارائه داد
فضای کارگاه پر از چرخ های خیاطی است که چرخ زندگی جمعی از بانوان را می گردانند؛ زنانی که هرکدامشان به قاعده یک مرد عزم و اراده برای سرپرستی یک زندگی دارد. آقا روح الله در کارگاه راه می رود و نکات لازم را به آن ها شرح می دهد و گاهی یاریی می رساند و جنس ها را جابه جا می نماید. او همچنان که کار می نماید نوآوری و خلاقیت را لازمه هر کاری می داند و می گوید: همواره دوست داشتم در کار نوآوری داشته باشم و فکر می کنم همین موضوع باعث پیشرفت در کار می گردد. نوآوری تنها با کار تیمی و تخصصی تحقق پیدا می نماید. من و تیم کاری ام با تکیه بر این تفکر پیروز شدیم بهترین پوشاک را فراوری و به بازار عرضه کنیم. در طراحی محصولاتمان کوشش می کنیم تا کمترین ضایعات و اتلاف انرژی را داشته باشیم و در نهایت محصول نهایی مورد پسند مشتری باشد. برای به دست آوردن چنین تیم کاری زمان زیادی صرف شد. به تک تک افراد آموزش دادم و اکنون یک تیم بسیار خوب برای طراحی و فراوری دارم که با آن می توانم حتی با محصولات خارجی رقابت کنم .
سختی های پادویی
آقا روح الله که کار خیاطی را از پادویی شروع نموده است و لذت پیروزیت در هر کاری بعد از پشت سر گذاشتن سختی ها را می داند می گوید: برای کسب پیروزیت باید سخت کار کرد. مشورت دریافت بخش دیگر کار است. تک تک افرادی که در این کارگاه کار می نمایند تجربه هایی دارند که استفاده از تجربیاتشان دستاوردهای بسیار خوبی برایمان داشته است. به همین دلیل در هر کاری از آنها مشورت می گیرم. شاید مشورت دریافت از تمام این افراد سخت باشد ولی همواره این کار را انجام می دهم و نتیجه اش را هم گرفته ام .
آقا روح الله که کار خیاطی را از سن کم و پادویی شروع نموده است از روزگاری برایمان می گوید که حتی اجازه نداشت یک جا لحظه ای بنشیند: دوران کارگری برایم سخت بود. روزگار بسیار سختی که هر وقت مرور می کنم انگیزه می گیرم. یادم می آید آنقدر استادکارم سختگیر بود که حتی لحظه ای فرصت ناهار خوردن و نشستن هم نمی داد. هر روز باید ساعت 5 صبح به کارگاه می آمدم و صبحانه را حاضر می کردم و تاقه های پارچه را سر میزها می گذاشتم تا استادکاران راحت تر کار نمایند. این روند و هزار کار جورواجور تا آخر شب ادامه داشت. وقتی به خانه می آمدم بیهوش بودم. یادم می آید بابت این همه کار ماهیانه 15 هزارتومان حقوق می گرفتم که هزینه رفت وآمدم هم نمی شد. هر وقت خسته می شدم و می خواستم از کار بیرون بیایم تشویق های پدرم مانع می شد. رفته رفته مقدمات کار را یاد گرفتم و پشت چرخ خیاطی نشستم. البته این ها حدود 7 سال طول کشید .
آموزش خیاط برای اشتغال زایی
تمام فعالیت های این کارگاه خیاط فقط مالی نیست؛ بلکه کلی کار عام المنفعه انجام می گردد که آقا روح الله درباره اش شرح می دهد: بخشی از کار ما انجام فعالیت های عام المنفعه است که کلی برکات برایمان به همراه دارد. مثلاً از زنان سرپرست خانوار به عنوان نیروی کار استفاده می کنم. بیشتر این افراد را معتمدان بازار و خیران معرفی می نمایند. به آنان آموزش می دهیم تا یک خیاط حرفه ای شوند و برای خودشان کار نمایند یا با ما ادامه همکاری دهند. البته در این مدت به آن ها حقوق هم پرداخت می کنیم. این گونه کارهای حال خوب کن باعث برکت در کار می گردد. این کار آقا روح الله بابت تجربه های سختی است که خودش در دوران کارگری کشیده است. او خیاطی را یک هنر می داند و معتقد است که برای یادگیری یک هنر نباید کسی را اذیت کرد؛ بلکه باید انگیزه ایجاد کنیم تا خلاقیت به وجود آید. این کارآفرین تاکنون با همین روش تاکنون به بیش از 200 نفر کار خیاطی را یاد داده و برایشان اشتغال زایی نموده است .
تجربه ای از یک شکست
آقا روح الله یک لحظه هم دست از کار نمی کشد و همچنان که پارچه های شلواری را برش می زند درباره تجربه تلخ یک شکست در کار برایمان شرح می دهد: بعدازاینکه کار خیاطی را به خوبی یاد گرفتم با یکی از دوستانم شریک شدم اما بعد از چند سال ورشکست شدیم. تا جایی که حتی یک ریال هم در بساط نداشتم چه برسد دوباره کار را شروع کنم. خلاصه به هر ترتیبی بود این بار با تجربه هایی که از شکستم به دست آورده بودم دوباره کار را شروع کردم. او یکی از رمزهای کارش را فعالیت خانوادگی در کار بیان می نماید: چند نکته طلایی در کار وجود دارد که اولین آن پشتکار و استفاده از تجربیات و بعد همت و هدف داشتن است. همه این ها وقتی کامل می گردد که در کنار خانواده ات کاری کنی. چون آن وقت می توانی هر آنچه می خواهی فراوری کنی. از طرفی اعضای خانواده افرادی هستند که با دل وجان برای آدم کار می نمایند. او می افزاید: بعضی از کاسب ها زود آمده اند و می خواهند زود بروند. ولی واقعیت امر کاسبی این نیست. آدم باید زحمت بکشد و خاک کار را بخورد تا بتواند به پیروزیت برسد .
پیروزیت ها را اتحاد آدم ها می سازد
صغری خانم، همسر آقا روح الله که در حال برش زدن پارچه هاست می گوید: من وقتی دیدم همسرم چقدر برای اینکه زندگی مان را حفظ کند شبانه روز کار می نماید نتوانستم او را تنها بگذارم. به همین دلیل به عنوان کارگر کنارش ایستادم و کار را یاد گرفتم. الان بیش از 5 سال از آن موقع می گذرد ولی با اینکه حتی یک بار هم حقوق نگرفته ام ولی کارم را دوست دارم. پسر و دخترمان هم که سن و سالی ندارند در فصل تابستان برای یاری به اینجا می آیند. به نظرم هیچ وقت اعضای خانواده ای که پشت هم نباشند نمی توانند به پیروزیت دست یابند. بلکه این اتحاد و همبستگی در زندگی است که اراده ها را قوی می نماید و باعث می گردد کار توسعه پیدا کند. همسر آقا روح الله درباره بزرگ ترین ویژگی همسرش در کار می گوید: هیچ وقت امیدش را از دست نمی دهد. همواره با انگیزه کار می نماید و به همه انرژی می دهد. همین ویژگی اش باعث پیروزیت هایش می گردد. تنها وظیفه من این است که این ویژگی ها را مرتب به او یادآوری کنم .
،
منبع: خبرگزاری تسنیم