مهندسی ژنتیک و درهم تنیدگی کوانتومی برندگان احتمالی نوبل 2019

به گزارش وبلاگ گوچی به نقل از گاردین، کمتر از یک ساعت دیگر برندگان جوایز نوبل پزشکی در سال 2019 میلادی اعلام می شوند. به همین دلیل این نشریه نیز پیش بینی های خود از برندگان جایزه نوبل را منتشر کرده است.

مهندسی ژنتیک و درهم تنیدگی کوانتومی برندگان احتمالی نوبل 2019

گاردین پیش بینی می کند جوایز نوبل پزشکی یا شیمی 2019 به تحقیقات جنیفر دودنا، امانوئل شارپنتیه و فنگ ژانگ در حوزه مهندسی ژنتیک تعلق گیرد. از سوی دیگر هرچند ثبت نخستین عکس از سیاهچاله نیز سر و صدای زیادی در محافل علمی به پا کرد اما به عقیده برخی کارشناسان برای اعطای جایزه نوبل فیزیک به محققان شرکت کننده در این پژوهش بسیار زود است. اما آلن آسپکت و گروهی از محققان دیگر برای تحقیقات در حوزه درهم تنیدگی کوانتومی شانس بیشتری برای دریافت این جایزه را دارند.

برندگان نوبل در سال جاری 9 میلیون کرونر(743 هزار پوند) جایزه نقدی دریافت می کنند. اما از آنجا که بیشتر این جوایز به طور اشتراکی به 2یا 3 نفر اهدا می شوند، احتمالا سهم هر برنده 2.25 میلیون کرونر خواهد بود.

در این میان طی سال های اخیر، یکی از نقدهای که به جایزه نوبل وارد شده تعداد اندک زنان دانشمند میان برندگان این جایزه است. سال گذشته هنگامیکه دانا استریکلند برنده جایزه نوبل فیزیک شد، نخستین زنی بود که پس از 54 سال طلسم را شکست و برنده این جایزه شد. در کل او سومین زن برنده نوبل فیزیک شده است.

این در حالی است که در تاریخچه این جایزه فقط 5 زن برنده نوبل شیمی شده اند. در حوزه پزشکی نیز فقط 12 زن برنده نوبل شده اند.

یکی دیگر از نقدها وارد به این جایزه، اهدای آن به دانشمندان سالمند است. به نوشته گاردین میانگین سنی برندگان جایزه نوبل 63 سال است.

طبق اطلاعات موجود بیشتر جوایز نوبل به دانشمندانی از آمریکا، کانادا و اروپای غربی تعلق می گیرد. در حقیقت از سال 1901 تاکنون 81 درصد جوایز به دانشمندان این مناطق تعلق گرفته است. دانشمندان آفریقا کمترین تعداد جوایز نوبل را به دست آورده اند و در کل 17 دانشمند آفریقایی برنده جایزه نوبل شده اند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "مهندسی ژنتیک و درهم تنیدگی کوانتومی برندگان احتمالی نوبل 2019" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهندسی ژنتیک و درهم تنیدگی کوانتومی برندگان احتمالی نوبل 2019"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید