خبرنگاران لزوم حمایت جهانی از کشورهای درگیر با ملخ صحرایی
به گزارش وبلاگ گوچی، اسلام آباد - خبرنگاران - روزنامه پاکستانی داون حمله ملخ صحرایی را تهدیدی جدید همزمان با شیوع ویروس کووید-19 خواند و از جامعه جهانی خواست تا از طرح فائو برای یاری به جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به عنوان کشورهای درگیر با این پدیده پشتیبانی کند.

این روزنامه انگلیسی زبان درحالی نسبت به تهدید ملخ صحرایی ابراز نگرانی می نماید که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) قرار است تا روزهای آینده با اعلام درخواست مدیریت بحران، به دنبال تامین منابعی برای پاکستان با هدف مهار هجوم ملخ هایی صحرایی باشد.
تازه ترین گزارش فائو حاکی است: 38 درصد از مناطق پاکستان شامل ایالت بلوچستان، سِند و پنجاب به محل فراوری مثل ملخ صحرایی تبدیل شده و در صورت عدم کنترل، خطرهای بیشتری را به دنبال خواهد داشت و هجوم ملخ ها به سایر مناطق پاکستان گسترش پیدا می نماید.
براساس این گزارش، روزنامه انگلیسی زبان داون روز چهارشنبه در سرمقاله ای با عنوان تهدید ملخ نوشت: آفت ملخ هایی صحرایی طی چند سال اخیر دامن گیر بسیاری از نقاط دنیا به ویژه ایران و پاکستان شده و پوشش گیاهی و مزارع را با تهدید جدی روبرو نموده است اما این خطر همزمان با پدیده همه گیر کووید-19 ابعاد جدیدی به خود گرفته است تا جایی که کارشناسان نسبت به امنیت غذایی ابراز نگرانی می نمایند.
در این سرمقاله آمده است: امنیت غذایی، مراقبت از معیشت روستایی و کشاورزی پایدار باید در برنامه ریزی اساسی کشورهای کرونا زده قرار بگیرد اما در چنین شرایطی، کشورهایی مانند ایران و پاکستان که با بعضی از مسائل مالی روبرو هستند، مبارزه با پدیده ملخ صحرایی برای آنان دشوارتر شده است به همین دلیل کشورهای توسعه یافته دنیا باید در راستا یاری به غلبه بر پدیده ملخ صحرایی گام برداشته و در کوشش ها برای جلوگیری از بروز بحران امنیتی غذایی سهیم شوند.
روزنامه داون هشدار داد که در صورت عدم توفیق در جنگ علیه ملخ صحرایی، معیشت کشورهای درگیر در مقایسه با شرایط کووید-19 بیشتر آسیب دیده و امنیت غذایی تا ماه های آینده وخیم تر خواهد شد.
طی گفت وگوهای تلفنی اخیر میان رئیس جمهوری اسلامی ایران و نخست وزیر پاکستان و وزیران امور خارجه دو کشور، طرف پاکستانی با طرح پدیده هجوم ملخ صحرایی در منطقه، بر همکاری جمعی برای مقابله با این تهدید تاکید نمود.
سازمان مدیریت بحران پاکستان خاطرنشان کرد: خطر هجوم ملخ صحرایی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و متعاقب آن پیش بینی می گردد میزان خسارت اراضی کشاورزی نیز چندبرابر گردد.
سفیر ایران در پاکستان نیز اخیراً با بیان اینکه حمله ملخ صحرایی باعث به خطر افتادن امنیت غذایی میلیون ها انسان شده گفت: تقویت همکاری تهران و اسلام آباد برای پیشگیری از هجوم ملخ صحرایی به عنوان یک تهدید مشترک اجتناب ناپذیر است.
سید محمد علی حسینی گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در طول تاریخ ثابت نموده اند که می توانند با همکاری و کوشش بر دشواری ها فایق آیند. سال جاری نیز مقامات مربوطه در دو کشور مشکل آفات را با مداخله به موقع و آنالیز مناسب حل خواهند کرد.
وی اضافه کرد: آنچه باید به خاطر بسپاریم این است که تحریم های فلج نماینده علیه ایران باعث شده میزان قابل توجهی از منابع تخصیص یافته به مقابله با ملخ های صحرایی کاهش یابد.
سفیر ایران هشدار داد که اگر ما نتوانیم آفات ناشی از حمله ملخ های صحرایی را کنترل کنیم، کشور برادر و همسایه ما پاکستان نیز لطمه خواهد دید. بنابراین، موضوع تحریم ها و آثار ناشی از آن فقط برای ایران نیست و احتیاج است ما (ایران و پاکستان) صدای اعتراض خود را بلند کنیم.
منبع: ایرنا